fredag 29. september 2017

Træntrampen 2017


Oppsummering - 22. - 29. september 2017

Ny art for Træna - pirol!
Træntrampere i aksjon: ASø, BNy, VKS, TKo, TSø
Rosiner i pølsa: pirol, asiasvartstrupe, tundrapiplerke, sibirpiplerke, rosenstær, lappiplerke, gulbrynsanger, dvergspurv, hauksanger, havsvale, kvartbekkasin, båndkorsnebb, lirype, bøksanger, kjernebiter, polarmåke, polarsisik
Vær: Massivt høytrykk fra øst, med skyfri himmel og problemfri time HELE oppholdet. Ikke en eneste overskyet dag. Velsigna lite vind de første dagene - i overkant med vind de siste dagene. Alltid fra SØ. Temperaturer opp i 20 grader, og kortboks-vær hver dag.
Antall arter: 96
Antall ringmerket: 587 (gråsisik og bjørkefink dominerende arter)
Nettlokaliteter: Ivarhåjen x 2, feskgjellan x 2, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4. Leikeplassen og ungdomshusnettene ble plukket ned på grunn av katter.

Træntrampen 2017 vil bli husket for sitt vanvittig stabile godvær fra øst, og de friske mengder rosiner i pølsa det medførte. Pirol ble ny art for Træna. Rekordantall på minimum 5 (trolig 7) sibirpiplerker samtidig på Husøya, i tillegg til enkeltindivider både på Sanna og Selvær. Bra antall gulbrynsangere, med høyeste dagsantall på 20. Dvergspurver de fleste dager med toppnotering på 3 på Husøya. Både Sanna og Selvær hadde også hver sin.

Historiens første Træna pelagisk gikk av stabelen fra Selvær, med blant annet 6 havsvaler og landkjenning på Holmen med to lappiplerker, som resultat.

Rekordantall også i nettene, med intet mindre enn 587 fugler merket på 7 dager. Spennende kontroll, med dansk ring på trænsk kjernebiter!

Det vil være vanskelig å overgå denne trampen, men vi gir 2018 en sjanse. DA skal det bli fart i sakene!!

long-staying asiasvartstrupe

mange sibirpiplerker
minimum ei - kanskje to - tundrapiplerker
6 havsvaler
long-staying kjernebiter med dansk ring!
hærfugl

turteldue

gulbrynsangere hver dag

Totalt tre lappiplerker
Historiens første Trøæna pelagisk

29. september 2017


Hærfugl - træntrampen 2017 sin art nummer 96.
Træntrampere i aksjon: TSø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Hærfugl, sibirpiplerke, pirol, gulbrynsanger (8), gulerle, hauksanger
Vær: Som i går; skyfri himmel og problemfri time. Noe friskere vind opp til 9 m/s fra SØ. Opp i 19 grader.
Antall arter: 48
Antall ringmerket: 68 (gråsisik...)
Nettlokaliteter: 06.15 - 19.00. Ivarhåjen x 2, feskgjellan x 2, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.

...og jaggu ble det hærfugl! Herligheten dukka opp i Sørhagene allerede tidlig på mårrån, og har i løpet av dagen blitt spotta både ved Kirkegården, i hagen hass Svein Håkon (av Svein Håkon), i Bombehagen, i Sørhagene igjen og i kveldinga labba den rundt mellom rorbuene på sørenden. Stor stemning blant trampers, til tross for at hærfuglen i følge folketrua er her med varsel om at krig er på gang. Så lenge bombene er fugler, er krig hjertelig velkommen for vår del!
Forøvrig har dagen vært en litt blek reprise av fordums dager. Pirolen har blitt sett både i åkerkanten og ved museet, ei av sibirpipene er fortsatt i omløp og 8 gulbryner piper rundt omkring. Hauksanger på Klubbhåjen og ei gulerle er eneste tendens til "mot normalt".

Trampers har blitt bortskjemte, så trampemoralen er på et absolutt lavmål etter dagens tydelige frafall av fugl (hærfugl e itj nok - vi må ha sibirsk!) VKS, TSø og BNy pakker for heimreise i morgen. TKo blir av profesjonelle forpliktelser værende på øya til neste lørdag, men træntrampen 2017 avsluttes herved, med intet mindre enn 96 arter som offisielt resultat. Absolutt høyverdig tramping, alle er enige om at det har vært en suvvvvveren tramp og vi har allerede begynt frampeiket om hva vi kommer til å se neste år. For en ting er det ikke tvil om; I 2018 - DA BLIR DET FART I SAKENE!!

Varsler krig, men stas læll!

Sein gurele

elendig trampemoral. kaffe og kjæks e beir

dogmefoto av jordugle i sørplantinga. Foto. BNy



28. september 2017


Træntrampens første havsvale!
Træntrampere i aksjon: TSø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Havsvale (6), lappiplerke (1+1), sibirpiplerke (1), dvergspurv (1), gulbrynsanger, gulerle, kvartbekkasin, sandløper, lappspurv
Vær: Som i går; skyfri himmel og problemfri time, sol og relativt svak vind fra SØ hele dagen. Opp i 16 grader.
Antall arter: 52
Antall ringmerket: 0 - var ikke på Husøya

Legendarisk dag i træntrampsk historie! Husøya ble ofra til fordel for mårrånsbåten til Selvær, der vi blant annet trampa opp ei sibirpiplerke, en dvergspurv, 4 gulbrynsangere og en lappspurv før vi sitrende av iver entra den suverene 24fots Kværnø`n til Træna Arctic Fishing og kasta loss for iverksetting av tidenes første "Træna pelagisk". Satte kursen en god halvtime vest av Floholman, mixa sammen en dejlig coctail av lever og popcorn, pælma det til sjøs og bøtta nedpå med kaffe mens vi venta. Venta. Og venta. Den noget sjøsvake VKS ble stadig mer fåmælt og løfta kikkerten mistenkelig sjelden etter hvert som sjøen ble grovere, men etter en magestabiliserende kjeft med PepsiMax forsvant sjøsjuka såpass at det faktisk var han som etter en drøy halvtimes venting ropte, "DER KJÆM D FAAN MÆ EIN!!!" Og jaggu; der kom en enslig havsvale flygende lavt over blåmyra, forbi båten og forsvant i retning Sanna. Trænkryss på hele hurven og euforisk stemning ombord i Kværnø`n. Kort tid etter fikk fuglen selskap av 5 til, og totalt svirra 6 havsvaler rundt oss på det meste.

Høye (men ikke mette) på suksess satte vi kursen for nok et pionèrprosjekt; tramping av den lille øya Holmen sør av Selvær. Første landkjenning på Langskjæret, et lite skjær med to hus, 5 grantrær og 10 rognbusker, dro blant annet inn en gulbrynsanger, tre fuglekonger og en dvergfalk. Turen over sundet til hovedøya Rødskjærholmen (Holmen) var enda mer innbringende. Et fantastisk sauebeitet kystlandskap med gressmarker og piplerketerreng så langt øyet kan se, resulterte i nettopp ei lappiplerke i tillegg til et halvt hundre andre piplerker og ei sein gulerle. Også her peip en gulbrynsanger. Siste stopp på ferden ble Sekkholmen nord for Selvær - ei øy vi i en årrekke har jabba om å besøke fordi det etter sigende skal være ferskvannsdammer her ute. Og hjadda; tre større dammer produserte både stokkand og krikkand i tillegg til et lass brushøns og enda ei lappiplerke - denne til overmål knallrød i strupen. Fantastisk at nesten hver eneste lille holme i Træna kan huse sjeldne fugler på denne tida av året!!

Bøgdaruta hjem fra Selvær til Husøya var innstilt på grunn av tekniske problemer fikk vi høre (sikkert kaffetraktern på brua som har streika igjen...), så vi tok like så godt Kværnø`n fatt igjen og cruisa hjem til Husøya for egen maskin.

En knalldag på blåmyra, men medaljen har en bakside. Vi har nettopp fått beskjed om at det er observert en hærfugl på Sylvianesset siden sist. I morgen skal den til pers. DA skal det bli fart i sakene!!!

Tilløp til flokkmentalitet blant bjørkefink og bergirisk på Selvær i dag!
Takk til Merethe for rigging av skute til Træna pelagisk!
havsvalecoctail bestående av popcorn og fiskelever. aka chum hæsli

BNy på chummer`n...

...og havsvale på chum!!
Ingen pelagisk uten havsule!
Sandløper på skjær
Lunsj til kai på Holmen. Merk matboksen til VKS. Litt rosa.

Tramping Langskjæret

VKS sparker ut gulbryn fra rogn på Holmen
piplerkemarker på Holmen...
...piplerketrampere på Holmen. 
Dagens dobbel på Holmen
Dagens overraskelse på Holmen - lappiplerke!
Sein gulerle på Holmen
TSø notere krussedulla inni blokka

Landkjenning på Sekkholmen...

...med rødstrupet lappiplerke som højdare!

Knipsing av lappip ved finfin dam på Sekkholmen!


Om ikke båten havarerte, så gjorde i alle fall BNy det etter ankomst Selvær!


27. september 2017

Træntrampere i aksjon: TSø, BNy, VKS, TKo
Trænas andre asiasvartstrupe kan verken bestemmes
til hann eller hunn - snarere tvert i mot

Rosiner i pølsa: Asiasvartstrupe, pirol, sibirpiplerke (4+1), dvergspurv (2+1), hauksanger, gulbrynsanger (15+4), kvartbekkasin
Vær: Som i går; skyfri himmel og problemfri time, sol og HELT vindstille hele dagen. Opp i 20 grader og kortboksa på!
Antall arter: 59  (56+39)
Antall ringmerket: 151 (gråsisik)
Nettlokaliteter: 06.15 - 19.00. Ivarhåjen x 2, feskgjellan x 2, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.



Nok en glimrende dag i det helt absurd fine høstværet vi har om da`n. Gråsisikrush fra morgenen av gjorde sitt til at tramprekord på 151 ringmerka fugler var et faktum ved dagens slutt. To måltrost, ei rødstrupe, 6 gulbrynsanger og en fin og feit furukorsnebb er også nevnbare fra merkeloggen. BNy og TSø freista lykken med seilas til Sanna med 11-båten. Mye fugl der også, med sibirpiplerke, dvergspurv og 4 gulbrynsangere som bestenoteringer, i tillegg til smålom, alke, teist og brunnakke (i Husøyhavna) som nye årstramparter. På Husøya kvitterte VKS og TKo med hauksanger, pirol OG en aldeles nydelig asiasvartstrupe (Trænas andre) i åkerkanten til Roger på Moen. Fuglen var særdeles lite sky og heldigvis akkurat så stabil at de hjemkomne Sanna-farere også fikk ta del i den. Fem minutter etter at BNy og TSø ankom var den  vekk... Fuglen er definitivt ung, og etter vidløftige diskusjoner kan vi konkludere med at det er enten en hunnfugl eller en hannfugl. Sjittøft er det, åkke som!!

Til tross for det stabile været er det daglige endringer i fuglefaunaen. Noen kommer, noen drar. Innsats blir belønnet. I morgen reiser hele hurven til Selvær for morgentramp. I tillegg stiller Træna Arctic Fishing med båt for påfølgende Træna pelagisk for første gang i historien. Fiskelever er donert av en gjeng svenske turistfiskere på rorbuferien. Butikken har vært behjelpelig med popping av intet mindre enn seks poser micropop. Hvis ikke havsvalene tar tak i dette, nei DA!!

Overraskende mye overøyestripe på asiasvartstrupen...

...og ren og fin og uprikka overgump.

TSø m/vedheng har akkurat fått koll på asiasvartstrupa..

...mens BNy kauke "HÆÆÆÆN E`N HÆÆÆÆÆN!!!"

Pirolen særdeles observerbar! Foto: VKS

Dvergspurv på Sanna - totalt uten dvergspurvjizz, men dvergspurv åkke som, hevde BNy! Dogmefoto: BNy

Til og med Trænstaven blir liten når TSø kommer med tramperten

Tre sibirpip i Vidarkrysset. Dogmefoto: BNy

Furukorsnebben er heldig å få audiens i træntrampens hjerte og hjerne; kjøkkenet på Pinslundhuset. Ringmerkingsgull for Træna!

Dagens dobbel-dobbel


26. september 2017


To av totalt 5 sibirpiplerker i dag!
Træntrampere i aksjon: ASø, TSø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Pirol, rosenstær, sibirpiplerke (5), dvergspurv (3), bøksanger, gulbrynsanger (5), båndkorsnebb, kjernebiter, kvartbekkasin, møller, jordugle, ringdue
Vær: Som i går; skyfritt, sol og bortimot vindstille hele dagen. Opp i 20 grader og kortboksa på!
Antall arter: 60
Antall ringmerket: 53 (gråsisik, bjørkefink)
Nettlokaliteter: 05.50 - 19.00. Ivarhåjen x 2, feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.

TSø sin første morgen på Træna i 2017, og i all tungdommelig iver var både han og bruket oppe LENGE før soloppgang og LENGE før resten av gjengen. Sånn er det alltid på trampens førstedag, til lettere irritasjon for allerede garvede trampers... En solid mengde tradisjonell flægg og æsk til frokost lada trampebatteriene maksimalt, for sjelden har det særs lokale fuglealarmsystemet på "smarttelefon-band" glødet mer enn i dag tidlig, med meldinger som; "Tikkspurv i trostedalen", "Tikkspurv i Sørhagan og", "Sibirpip over Sørhagan", "Ringdue over ungdomshuset", "Jordugle nederst i Trostedalen", "Piroln skræmt opp fra Sørhagan", "Rosenstæren atme sauan hass Roger" og "voksen vandrefalk over dassan". Både vandrefalk, jordugle og ringdue er nye arter for trampen. Tikk-spurvene skulle senere vise seg å være dvergspurver, og totalantallet på tre er bestenotering for øya noen sinne. En annen respektabel og oppsiktsvekkende rekord må være totalen på minimum 5 sibirpiplerker! To har holdt sammen rundt ungdomshuset, mens tre har holdt til i hagen over Vidarkrysset. Vanvittig tøft!

Dagens største overraskelse hang på Ivarhåjen i form av den gamle kjenningen kjernebiter. I grunnen ikke så voldsomt oppsiktsvekkende, men at fuglen var ferdig merket med DANSK RING (ringnr 8216124) er jo intet mindre enn absurd! Skal bli spennende å se hvor denne kommer fra og hvor lenge det er siden den forlot Danmark...

ASø er i skrivende stund i ferd med å drikkes ut fra Træntrampen 2017. Han forlater øya med et edelt norgeskryss i form av pirol på samvittigheten. Alle vet at Fugleguden straffer for tidlig trænavgang hårdt. I morgen - DA skal det bli fart i sakene!!!

Kjernebiter i handa er stas i seg sjøl...
...men når den har med seg en dansk ring er det ekstremt stas...
...bare se hvor glade TSø og tsønn er!!
Kjernebiterportrett

Førerkatt har overtatt bilen til TKo - sånn går det når bilen forlates med åpent vindu!

GlASø med årets andre fanga dvergspurv
Skyfri himmel probemfri time i heledag. Foto: ASø

Ny trampart; ringdue! Foto: ASø

Ny trampart: jordugle! Foto: ASø

Ispause i sommervarmen
Tre trampers har nettopp sett tre sibirpip samtidig!!



25. september 2017
Dagens höjdare: pirolen.


Træntrampere i aksjon: ASø, TSø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Tundrapiplerke, pirol, rosenstær, sibirpiplerke, bøksanger, gulbrynsanger (20), båndkorsnebb, kjernebiter, kvartbekkasin, møller
Vær: Som i går; skyfritt, sol og bortimot vindstille hele dagen. Opp i 20 grader og kortboksa på!
Antall arter: 54
Antall ringmerket: 73 (gråsisik, bjørkefink)
Nettlokaliteter: 07.00 - 19.00. Ivarhåjen x 2, feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.


Dagen i dag ble en god kopi av gårsdagen til stor glede for den nyankomne flaksgrisen. Gårsdagens haighlaights holdt seg på øya hele dagen og det var den nyankomne flaksgrisen som til slutt fant pirolen i fotbaillbanenettet. Noe påfyll av fugl i dag, med flere gulbryn, tårnfalk, svarthvitsnapper, trepip og en ung rosenstær som ble mistenkt i kaosmølja av stær i går, men ikke sikret før i dag.

Værøy har plukket sibirtrost i dag, Titran har plukket pirol samt en snasen lappsanger og det er gode tendenser på de fleste bombeøyer langs kysten.
Forventningene til morgendagen er skyhøye, og DA jävlar!!
Verdens gladeste træntrampere med dagens pirol


"Ferdig snart eiller?"

TSø heill ti og TKo knefse. Foto: BNy



Rosenstær

Kvartbekk som man oftest ser den

Tundrapipen 

Sjelden fanget enkelbekk

Sylvianessets kjernebiter på utflukt til Vidarkrysset. Foto: ASø

Brunbarket plukker han stær på Ivarhåjen

TSø's fantastiske sykkelringmerkingshenger med ringer, tenger,
notisbok, fotografikamera, selvspikket nettpinne, skrujern, førstehjelpsskrin,
sykkeldekklappesaker, Antibac, 12 liter Cola med mer..




24. september 2017
Årets første tundrapiplerke i Europa! 

Træntrampere i aksjon: ASø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Tundrapiplerke, pirol, sibirpiplerke, dvergspurv, gulbrynsanger (5), bøksanger, turteldue, båndkorsnebb, kjernebiter, kvartbekkasin, møller
Vær: Stort sett skyfri himmel, problemfri time. 3-5 m/s fra ØSØ. 16-17 grader kortboksvær og t-skjorte.
Antall arter: 54
Antall ringmerket: 130 (gråsisik, bjørkefink)
Nettlokaliteter: 07.00 - 18.00. Ivarhåjen x 2, ungdomshuset, feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.

Den 24. september har i en årrekke vært en dato av det magiske slaget i træntrampsk krønike og overtro, og i dag slo den bættere til igjen! Både trampers og Fugleguder har vært så til de grader i kjempeslag, at dagen totalt sett muligens seiler opp som den beste i træntrampsk historie. For det har vært mye fugl i dag, og rosinene har vært mange! Allerede fra morgenen av ramla gamle kjenninger på plass - med turteldua i Sørhagene, sibirpipen og båndkorsnebben ved Frisørhagen og flere gulbrynsangere og kjernebiter på Sylvianesset. Enda mer oppløftende var helt åpenbare tegn på nedfall av rykende fersk og ubesudlet fugl, som for eksempel 7 låvesvale, flere bokfink, et 40-talls furukorsnebb, årets første snøspurver, en dvergspurv og en bøksanger. Men alt dette blir bare pesslunk sammenligna med dagens to definitive høydepunkter. Den første hang i 18-metringen i Sørhagene, hadde lang bakklo, rosa nebb og håndsvingfjærprojeksjon - og er dermed europas eneste tundrapiplerke så langt i 2017! En vanvittig sjelden art i Europa, men merkelig nok en nesten årlig gjest på trænsk jord... Dagens andre høydepunkt røsker ikke like tungt internasjonalt, men er like fullt en av de mest ekstatiske og eksotiske skapningene man kan kan tenke seg - en pirol!! Fuglen ble oppdaga av ASø i det den hoppa opp fra gresset og inn i ei av rognene ved Feskgjellan. Deretter herska noen kaotiske minutter, med fuglen under kontroll, VKr og TKo i fullt firsprang fra Ungdomshuset, fuglen utenfor kontroll, BNy gjennoppdager pirolen i ny rogn, VKr og TKo får endelig sett den, pirol flyr vekk sammen med en enorm flokk stær, ingen kamera evner å fokusere riktig, men alle er i full ekstase og tramperslivet er max herlig!!

Mange og gode fugler ankommer, til tross for at været jamfør teorien er for stabilt. Prognosene sier at NØYAKTIG samme vær skal vedvare hele den kommende uka. Og i morgen kommer TSø og vi er fulltallige. DA!!!

Med en solid dose godvilje er det lett å se at bildet dokumenterer Trænas første pirol! Gulgrønn kropp med svarte vinger mot sylskarp bakgrunn... 

Turteldua stabil i Sørhagene

Dagens dobbel; 5 gulbrynsangere i dag.

Sibirpiplerka sett flere plasser i dag

Trampens første bøksanger i Trostedalen

Over 40 furukorsnebb ankom øya i løpet av dagen

Flyktig observasjon av dvergspurv...
...før den like etter hang i bruket i Bombehagen

Båndkorsnebb. Foto: BNy



23. september 2017

Grumpy sivsanger i feskgjellen

Træntrampere i aksjon: ASø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Lirype, lappiplerke, gulbrynsanger, turteldue, kvartbekkasin, sivsanger, møller
Vær: Stort sett strålende sol og vindstille. 16 grader
Antall arter: 52(Mæsta gråsisik)
Antall ringmerket: 45
Nettlokaliteter: 06.30 - 18.00. Ivarhåjen x 2, feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, skjøttarbanen, trostedalen, grønnfjøset, bombehagen, Sørhagene x 4.



Voldsomt motiverende start på dagen med åtte liryper på utflukt ved aldersheimen og en lappiplerke i fint driv over kjerkgården. Dog uteble de største hendelser, men hyggelig og alltid trampmotiverende med gulbryner og kvartbekker samt nyankommet fugl i form av munk, sivsanger og rødstjert. Turteldua har igjen dukket opp og er sett hele dagen fresende rundt på øya sammen med en stadig voksende stærflokk. Kvelden tilbragt med tung biffmiddag hos Magnus og konsert med Gunhild ØP langt utover natta ender nok i trøtt morgenøkt. DA!

Ekstremt motiverte træntrampere

TKo og Pinslundverandaen

Blivende træntramper med møller

VKS rekrutterer træntrampere





22. september 2017


Ingen træntramp uten; sibirpiplerke!
Træntrampere i aksjon: ASø, BNy, VKS, TKo
Rosiner i pølsa: Sibirpiplerke, hauksanger, båndkorsnebb, polarmåke, kjernebiter, kvartbekkasin, furukorsnebb, møller, polarsisik, sandsvale
Vær: Lettskyet pent - perioder med skyfri himmel problemfri time. 2-9 m/s SØ-S-SV.
Antall arter: 52
Antall ringmerket: 60
Nettlokaliteter: 06:30 - 18:00.

SÅ er den i gang - den mastodontiske trampen type træna 2017, og en godt over gjennomsnittet godknaill førstedag er tilbakelagt! Begredelige rapporter fra nærliggende øyer de siste dagene har senket forventningene betraktelig, men mye god fugl og gode fangster har gjort de lave forventningene til skamme. Både kvartbekkasin og polarmåke er nye årsarter for øya, mens båndkorsnebb, 6 furukorsnebb og kjernebiter må antas å være kjenninger fra hine hårde dager. Dagens høydare ble oppdaga på lyd av ASø ved ungdomshuset, og rutinert nok ikke bestemt til annet enn sitrepiplerke, før fotografisk bevis senere på dagen avslørte fuglens identitet til eksplosiv materie og sibirpiplerke. Ingen træntramp uten sibirpip! En hauksanger i Sørhagene og en sandsvale litterainne både hen og den, er også uvanligheter i træntrampsk sammenheng. Og tilsvarende uvanlig er også den øredøvende stillheten mangelen på gulbrynsangerens "thiuitt" forårsaker...

Moralen blant tilstedeværende trampers er upåklagelig, og alarmen om fugler med bombepotensial har gått flere ganger i dag - riktignok med stang ut som resultat. Men i morgen skal alarmen atter en gang gå - og DA jävlar - DA skal det bli fart i sakene!!

årets kjernebiter endelig dokumentert

Polaren Pär

VKS og ASø tramper ihjæl geitrams i kampen mot en bombeløs dag
Sandsvale. Foto: BNy

1 kommentar:

  1. Imponerende fangster og observasjoner!!! Bøyer oss i graset i beundring. Flotte bilder av Havsvale m.m - skulle gjerne ha sett den i dagslys vi også. Battle: Trampers 1 - Flyers 0, MEN neste år DA! :-)

    SvarSlett