søndag 1. oktober 2017

Septobertramp 2017

1. oktober 2017


En gladfugl, men ingen glad fugl, denne gråspetten!
Træntrampere i aksjon: TKo
Rosiner i pølsa: Asiasvartstrupe, gråspett, hærfugl, sibirpiplerke, gulbrynsanger (1), gulerle (1), kjernebiter, polarsisik
Vær: Skyfri himmel, problem fri time. Vind mellom 10 -15 m/s fra SSØ. 15 grader varmt og kortboksvær.
Antall arter: 40
Antall ringmerket: 24 (gråsisik, bjørkefink)

Nettlokaliteter: 06:45 - 13:00 Feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, trostedalen, bombehagen, sørhagene x 3.

Trossa mårrånskulingen og satte opp de mest vindskjerma nettene i det det grydde av dag. Munk og 4 dager gammel ferdigmært gulbryn på førsterunden var i tillegg til de vanlige sisikene og bjørkefinkene en lovende start på dagen, men fangsten gikk ned synkront med at sola stod opp. Enkeltfugler gikk heldigvis i garnet også senere på dagen, som for eksempel dagens gladfugl, en gråspett, som hang i den nederste lomma i Reservoaret. Spetten oppførte seg dog ikke som en gladfugl, for makan til leven og skrik og skrål og spetakkel skal det letes lenge etter! Anbefaler alle som skal håndtere gråspett å utruste seg med hørselvern...

Asiasvartstrupen sitter fortsatt ved grønnfjøset, hærfuglen og kjernebiteren var i Sørhagene og ei sibirpiplerke og gulerle holder koken i trøa hass Roger på Moen, så det er da i grunnen ingenting å kimse av. Vindvarslet for de kommende dagene er dog såpass friskt at øya forlates for noen dager. Til helga skal været roe seg. Da skal de første regnskurene på to uker ha skylt over øya, og krattene skal igjen syde av nyankommet fugl. DA!


...elendig til å gjemme seg, hærfuglen!

Asiasvartstrupen holder koken

Mobilfoto av asiasvartstrupe

Polaren Pär - lykkelig uvitende om hvor mye DNA den deler med brunsisik og gråsisik

På denne fuglefoten er det H-ring...

...mens på denne trampersfoten er det behåring...

30. september 2017

asiasvartstrupen dukka opp igjen etter å ha blitt forbitrampet i går

Træntrampere i aksjon:
TKo
Rosiner i pølsa: Asiasvartstrupe, pirol, hærfugl, gulbrynsanger (2), gulerle (2), sanglerke
Vær: Skyfri himmel, problem fri time. Vind opp i 21 m/s fra SSØ fra morgenen. Løyet til 9-10m/s til kvelds. 17 grader varmt og kortboksvær.
Antall arter: 43
Antall ringmerket: 13
Nettlokaliteter: 14:30 - 19:00. Ivarhåjen x 2, Feskgjellan x 2, fotbaillbanen, reservoaret, bombehagen, sørhagene x 3.

Dagen som fra morgen av så ut til å blåse bort med en stiv kuling fra sørøst, viste seg å bli helt grei så snart vinden roet seg litt utpå ettermiddagen. Riktignok stort sett gamle kjenninger, men hva gjør vel det så lenge det er kvalitet! Pirolen har husert både ved feskgjellan og grønnfjøset, hærfuglen har knipsa biller både ved grønnfjøset og i Sørhagene, og uventa nok dukka asiasvartstrupen opp igjen ved grønnfjøset, der den har vært stabil og fotogen i hele dag. Over hode ikke folkesky, den lekkerbiskenen! På grunn av vinden har det blitt trampa mer i eng og hei enn i kratt og hager - noe dagens artsliste også bærer preg av. Det hyggeligste resultatet av engtrampen er to gulerler og høstens første sanglerke i sauebeitet hass Roger på Moen.
Til tross for blæsten har både umerka munk og svarthvit fluesnapper gått i bruket, og det er lovende! Det meldes mye vind også i morgen, men ikke mer enn at det skal være mulig å trampe på normalt vis. DA da?



Pirol på staur
Hærfuglen holder koken...
Asiasvartstrupen sliter med balansen i kulingen

Asiasvartstrupen sliter med balansen i kulingen 2

Det blir aldri nok asiasvartstrupe
asiasvartstrupe

svøhøfløsnø på Ivarhåjen - et varsel om at heftigere saker er på gang?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar