torsdag 29. august 2019

Seinaugusttramp 2019


1.september 2019 

Træntrampere i aksjon: BNy og Ebba
Dagens rørsanger, knepsa i biln pga plutselig pessregn
Rosiner i pølsa: Rørsanger. jaktfalk, tornskate
Vær: Regn og vind på morgen til ca. 07:30, fortsatt vind, men nedbørfritt til 13:00 og deretter pessregn dagen ut.
Antall arter: 52
Antall ringmerket: 4 (Svhvflsn, rørsanger, bjørkefink)
Nettlokaliteter 07:00 - 13:00) Feskgjellan, fotbaillbanen, kjerkgården, reservoaret, trostedalen, skjøttarbanen, grønnfjøset og åkerkanten

Helt vill start på dagen med kortvisitt av jaktfalk som ble kjeppjaget i retning Sanna av to dvergfalker. Samtidig, en ringløs acro ved feskgjellnettet som forsvant ubestemt i pysjet, og tornskatehannen fra torsdag dukket igjen opp i åkerkanten. Fangsten i garnene har vel vært bedre, med tre fugler på første runde og Trænas tredje rørsanger i nynettet ved kjerkgården før regnet tok over dagen.
I morgen og flere dager fremover er det meldt lite skådevennlig vær, så alt av træntrampere forlater øya med første ferge i morgen tidlig. Det ryktes dog at det  mot helga planlegges mer træntramping. DA!

Frøfangst på fotbaillbanen

Jaktfalk (nederst) og dvergfalk


31.august 2019

Træntrampere i aksjon: BNy og Ebba
Rørsangerfangst
Rosiner i pølsa: Steppehauk, rørsanger, bøksanger, tornsanger
Vær: Regnbyger på morgenen og litt for mye vind hele dagen. Vedvarende lett regn fra 16:30. Omtrent 15 grader dagen ut.

Antall arter: 57
Antall ringmerket: 13 (heipiplerke, gråsisik, løvsanger)
Nettlokaliteter (07:00 - 16:00): Feskgjellan, fotbaillbanen, kjerkgården, reservoaret, trostedalen, skjøttarbanen, grønnfjøset og åkerkanten.

Gode tendenser tidlig på dagen med nyankomne fugler både i felt og i nettene med bl.a. munk, tornsanger, rødstjert og dagens høydare; rørsanger. Mer fugl i felt i dag enn i går, men vinden har vært troillat. Nada fugl i garnene utover dagen. Den plutselige steppehauken har vært overalt og en bøksanger satt og peip i frisørhagen til kvelds.
I morgen blir det litt mindre vind, men sikkert mye mer fugl. Da bættere!



30.august 2019

Trænas andre steppehauk
Træntrampere i aksjon: BNy og Ebba med besøk av moiranaingan Per Ole Syvertsen & kompani.
Rosin i pølsa: STEPPEHAUK!
Vær: Lettskyet 15-18 grader fra 05:30 til 19:30. Regn og vind derfra.

Antall arter: 49
Antall ringmerket: 40 (gråsisik, heipiplerke, rødvingetrost)
Nettlokaliteter (05:30 - 19:00): Feskgjellan, fotbaillbanen, kjerkgården, reservoaret, trostedalen, skjøttarbanen, grønnfjøset og åkerkanten. Fjernet nettet i sørkrattet etter prakk med kattfaen.


Grumpy start på dagen med oppdagelsen av punktert nysykkel, så der røyk høstens treningsopplegg.
Forholdsvis rolig og behersket både i felt og nett til langt utover dagen. Gode tendenser utover ettermiddagen med hyggelig antall nyankomne steinskvetts, tre svarthvitfluesnappere og en plutselig steppehauk over festivaldassan til kvelds. Steppehauken fikk selskap av både tårnfalk, vandrefalk og hønsehauk. Va bættere så det åddå med rovis ei stund.
Ettersom forventningene i går til dagen i dag som forventet innfridde, er følgelig dagens forventninger til i morgen skyhøye.
DA!

Steppehauk i solnedgang

Steinskvett: "Ta åsså slæpp mæ"

Blåstrupe



29.august 2019


Forbannet tornskate
Træntrampere i aksjon: BNy og Ebba samt  Atle Ivar Olsen og Knut Samson Alne fra Nesna
Rosiner i pølsa: Tornskate, grankorsnebb og buskskvett
Vær: Nesten for mye vind fra fryktelig tidlig til lettskyet vindstille fra sånn 09:00. Tyngre skydekke utover dagen til vedvarende pessregn fra 15:30. Deilig varmt med 20 grader allerede klokka 06:00 og hel dagen.
Antall arter: 52
Antall ringmerket: 19
Nettlokaliteter 05:30 - 15:00: Feskgjellan, fotbaillbanen, reservoaret, trostedalen, skjøttarbanen, grønnfjøset og åkerkanten. Nettene i sørhagen ikke brukt pga flere kattfaen som patruljerer området.

Nesten ikke fugl i nettene fra morgenen pga mye vind. Deretter vindstille og enda mindre fugl i nettene. Heller ingen voldsom aktivitet i busk og kratter bortsett fra et rart rush med sannsynligvis alt av øyas fugler på vingene sånn rett etter vindstille. Dagen ble uansett hyggelig; nyankommet tornskate funnet av Nesnakameratene, Trænas andre ringmerkede grankorsnebb og nesten Trænarekord i rødstilk med 19 ind. Regnet er lovet å slutte sånn rett før soloppgang i morgen, så forventningene til morgendagen er som vanlig i overkant. Da jævlar...
Tornskata før nettkjenning
Trænas 2. ringmerkede grankorsnebb

Drittvær til kveld


2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Hvor kan man få kjøpt jaktfalk/dvergfalk-bildet ditt?

    SvarSlett