søndag 24. september 2023

Grovt overtramp 2023 - Sula og Bogøyvær

Sibirpip på Sula

23. og 24. september 2023 

Trampere i aksjon: RRi, VKS, TSø, BNy, TKo 

Overdreven byggevirksomhet, overdreven invasjon av Ukraina og påfølgende bolignød i Træna kommune forhindrer for første gang siden det fuglegudens år 2009 Træna trampers i å gjennomføre tramping som normalt i Træna. Og akkurat som Fuglefanden eter fluer i nøden, tramper trasige trampers Trøndelag, så i all vår desperasjon og tristesse invaderer vi nå fiendtlig territorium for å tilfredsstille det sterke trampebehovet. Med den knøttlille øya Bogøyvær i Frøya kommune som hovedkvarter, har vi fri tilgang til Sulasyndikatet og den unike muligheten til å endelig være der når det skjer. Årets og tidenes groveste overtramp starta derfor den 23. september med tre trampers utsendt til Sula og to til Bogøyværet. Sula leverte uforskamma respektabelt med blant annet østgulerle, dvergspurv og kvartbekkasin, mens Bogøyværet diska opp med turteldue og lappspurv som nevnverdigheter. Årets første trampedag ble avslutta i plenum på Sula, hvor fuglestasjonen i all sin gjestfrihet inviterte til middag og sjitprat for mer enn 30 krattluskende feltornitologer. Kudos for strålende konsept, Sula!


Den firogtyvende ble initiert av stiv kuling og nitriste regnbyger, men disse til tross ble småfestlig fugler trampa opp på Sula. Tofuglteorien ble bekreftet å være mer enn teori da både sibirpiplerke og trepiplerke ble fotografert i området rundt kirka. Og på samme sted friska en gulbrynsanger opp under ettersøket av en østsangerish phylloscopus senere på dagen. Den kirkegården har produsert respektabelt mange sjeldenheter oppigjenna åra!!!


Siste halvdel av dagen ble brukt på å etablere HK på Bogøyværet. De første nettene i bruket er satt og til tross for ekstraordinær stillhet i skoga har 7 individer fordelt fordelt på 7 arter gått i garnet. 

I morgen er første dag i resten av det grove overtrampets liv. DA skal det bli fart i sakene!


VKS holder egenhendig liv i Supen Pøbb på Bogøyværet...

...mens Goggen egenhendig holder liv i VKS med krabber, røykalaks og makrell...

Bogøyværs første lappspurv!

Bogøyværs første flaggspett!

Sula syklers - TSø i aksjon

Intet mindre enn 27 observatores går over lik i ettersøkinga av østsangerish

VKS må pent holde seg utendørs under overfarten...

Træna trampers infiltrerer Sulasyndikatet på Terna pub på Sula

Såååå koslig at Frøya kommune oppkaller gatene på Sula etter fugler...

Såååå koslig at Frøya kommune oppkaller gatene på Sula etter havfugler og ubestemte buskspurver...

Såååå koslig at Frøya kommune oppkaller gatene på Sula etter ramasanger på engelsk...

TSø setter forhåpentligvis ikke standarden med overtrampets første fangst; gråspurv





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar