søndag 4. september 2016

Pensjonisttramp 2016


Fredag 2.sept:
Træntrampere i aksjon: BNy
Rosiner i pølsa: Busksanger, fjelljo og tre møllere

Antall arter: 43

Antall ringmerket: 38 (løvsanger, rødvinge, gråsisik). Som vanlig tungt innslag av ferdigmerka.

Vind og vær: Tungt skyet fra morran med en ganske sur trekk fra nord. Lettskyet til solrikt og vindstille utover dagen. 12-14 grader.

Nettlokaliteter: Ivarhåjen, Ungdomshuset, Feskgjellan, Reservoaret, Skjøttarbanen, Trostedalen, Grønnfjøset, Bombehagen og Sørhagene fra klokka 05:45 -  18:00

Det er over en uke siden TKo var på øya og det var derfor store forventninger til helgas opphold. BNy har denne gang træmsa med seg tre representanter fra Stjørdal Pensjonistforening samt  bombehunden Ebba (Grôn). Ankom øya i går kveld over en igjen kvalmefremkallede Trænfjord i voldsomt pessregn. Skitværet holdt ut til en times tid før oppstandelsen i morrest klokka 05:30. Siste ukes grisvær hadde sendt fire av nettene i bakken og Grønnfjøsnettet hadde i tillegg ballet seg godt med ei sitkagran. Følgelig ble effektiv fangst noe forsinket, men leverte veldig hyggelig da bruket var i gang. Trænas femte busksanger i Feskgjellan og tre møllere i løpet av dagen, men dagens kanskje største overraskelse var nok fjelljoen som kom flyvende over TKo International Airport og gjorde også denne dagen historisk.
Ny sykkel : Det er med stoisk ro vi har observert TKo’s maltraktering av rammelsykkelen han kjøpte i billigkurva (400,-) på Biltema tidligere i år. BNy stilte derfor med nystjålet høykvalitets DBS Kilimanjaro med 21 gir.
My berJ
Sjølingan var forresten moderat imponert over busksangeren. «My finar føgla på brætte heim»

I morgen er det meldt vind fra øst. DA blir det Sibirbonansa på Træna.
Nysykkeln. My ber enn TKo's Biltema-skitsykkel.

Trænas femte lekre busksanger


Glade pensjonister dokumenterer


Forferdelige ødeleggelser etter vindens herjinger

Fin møller


Lørdag 3. sept:

Træntrampere i aksjon: BNy
Rosiner i pølsa: Knapt pølse..

Antall arter: 42

Antall ringmerket: 12 (løvsanger, rødvinge, heipiplerke). Friskt med gjenfangst.

Vind og vær: Skyet fra morran og ikke et vindpust før litt østlig vind utpå formiddagen.  Skyet til solrikt utover dagen med et par lette regnbyger til et par timer med pessregn fra klokka 16.00. 10-12 grader.

Nettlokaliteter: Ivarhåjen, Ungdomshuset, Feskgjellan, Reservoaret, Skjøttarbanen, Trostedalen, Grønnfjøset og Bombehagen fra klokka 05:45 - 
10:30


Ornitologisk rævva. Dødt med fugl hele dagen og lite til ingenting i nettene. Ung dvergfalk ved sørhagene ble prøvd presset til aftenfalk og en smattende møller ved Feskgjellan

Dagens pensjonisttur ble lagt til Sanna hvor vi møtte Jon Eliassen som velvillig firhjulet damene opp på Gompen. BNy og faren gikk selvfølgelig tunnellen uten en svetteperle forloret. Sanna var heller ikke veldig spennende fuglemessig, men stas med havørner og en voksen vandrefalkhunn på toppen. 

En meget hyggelig og gavmild Svein Håkon overøste oss med sei og krabber og kvelden ble full av sjømat og akevitt.


I morgen er det meldt pessregn fra morgenen. Gjetter på storsmell når regnet gir  seg.

Krabbefest til kvelds
Ønsketenkt aftenfalk
Vakthunden vokter nysykkeln

Søndag 4.sept: 

Træntrampere i aksjon: BNy
Rosiner i pølsa:  Møller og dvergfalk

Antall arter: 40

Antall ringmerket: 20 (bergirisk, hepiplerke, møller).Flere fugler med ring enn uten.

Vind og vær: Pessregnbyger fra tidligmorran til ca. 08:00. I overkant mye vind fra nord til at nettfangsten ble nevneverdig, men tidvis stille midt på dagen. 10 – 12 grader.

Nettlokaliteter: Ivarhåjen, Ungdomshuset, Reservoaret, Skjøttarbanen, Trostedalen, Grønnfjøset, Bombehagen og Sørhagene fra klokka 08:00 - 18:00


Atter en stille dag i felt. Den unge dvergfalken observert flere ganger i dag på ivrig jakt i bergiriskflokken ved grønnfjøset. Ser ut som det er potensiale på jaktteknikken. To møllere i nettene, men lite annet å melde. BNy med sterke sykkelsmerter og dagens pensjonistutflukt gikk til Petter Dass-kapellet og museet.

I morgen trekker vi fra øya med morgenferja og TKo ankommer til kvelds. DA …


Ikke spesielt fristende å gå ut å bli blaut

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar