mandag 15. juni 2015

Sidetramp juni 2015


Mandag 8. til onsdag 10. juni 2015


Træntrampere i aksjon: BNy og gjestetramper Jill M Ringstad, første kvinnelige innslag i træntrampens historie!
Rosiner i pølsa: Trænas 2. kjernebiter, sivhøne, ringtrost og gjøk.
Vind og vær: 5-6 grader og stort sett kraftige regnbyger i stiv til sterk kuling fra SV. Vindstyrke målt til liten storm 24ms i kastene. Drittvær sett fra ornitologisk ståsted.
Antall arter: 48, kun Husøy besøkt

Skoiddtjukk og regnfull Trænstav


 
Store forventninger til sidetramping etter pinsehelgens vellykkede besøk, men litt skepsis på grunn av spådommer om kraftig vind og mye regn. Værprofetene bommet selvsagt grovt så både regnmengde og vindstyrke ble omtrent det dobbelte av det som var varslet.


Ankom Husøya i sjutia mandagskvelden og etter en kjapp svipp innom gjestegården for litt Magnusmiddag med torsk og fiskesuppe ble resten av kvelden brukt til busksparking og sightseeing. Gjestetramper Jill ble vist alle betydningsfulle plasser på Husøya; «Her sågen Vidar sibirtrasten og bortpå den sto garne en Anders plokkan tu ættepå», «Ti hen kvestdongen satt starrsangern førrin for ti nette som stod bortpå den», «På hen plæna bruke det å vårrå sibipiplerke i september»  osv..  Lite ornitologisk utbytte i vind og pessregn, men ekstremt imponert gjestetramper Jill hjalp til og gjorde kvelden vellykket allikevelJ
 Jill, vind og Trænstaven


Tirsdagsmorgenen åpnet med værmessig ragnarokk og ingen Træntramper maktet seg ut før lenge etter sen frokost. Selv om været var håpløst sang det friskt i både løvsangere, ringmerkede blåstruper og en ivrig ringtrost. Buskskvett og sivspurv på vanlig plass, heilo ved bilvraket og et par sinte storspover. Gjøken prøvde seg også med et par slappe kokos.


Det fores voldsomt i mørehagen, som primært besøkes av gråspurv og grønnfink med litt innslag av gråsisik, bergirisk, kjøttmeis osv. Hagen har også hatt besøk av både rosenstær, sibirpiplerke og det som verre er så den er vel verdt en sjekk. Og joda, turens høydepunkt åpenbarte seg midt i mølja av gråspurv og trænas KJERNEBITER numero dos ble loggført. Stor stas!
Nettopp sjett kjernebiter


Resten av dagen ble viet mere sightseeing og busksparking. Sivhøna fra pinsa var overraskende på plass i pytten i sørplantninga til tonene fra jernspurv og gjerdesmett.  Kvelden ble avsluttet med lang svinekammiddag full av øl og i selskap med særdeles hyggelige steinhuggere fra Sarpsborg


Fryktelig tidlig oppe på onsdagsmorgenen og hjemover med hurtigbåt over en voldsomt duvende og kvalmefremkallende Trænfjord.
BNy forteller kattfaen et og annet om risiko og konsekvenser ved fuglefangst
Pinslund har nymalt Solheim. Lekkert!


Snipp snapp..


ARTSLISTE(48):

storskarv- 
toppskarv- 
gråhegre1 ind. 
grågås100 ind. 
ærfugl- 
siland4 ind. 
sivhøne1 ind. 
heilo1 ind. 
enkeltbekkasin10 ind. 
storspove2 ind. 
rødstilk1 ind. 
strandsnipe2 ind. 
tjeld- 
tyvjo2 ind. 
gråmåke- 
svartbak- 
sildemåke, underarten intermedius- 
fiskemåke- 
krykkje- 
teist- 
gjøk1 ind. 
heipiplerke- 
skjærpiplerke- 
linerle2 ind. 
låvesvale2 ind. 
gjerdesmett1 ind. 
jernspurv1 ind. 
gransanger1 ind. 
løvsanger- 
ringtrost1 ind. 
gråtrost6 ind. 
rødvingetrost- 
blåstrupe2 ind. 
buskskvett1 ind. 
steinskvett- 
kjøttmeis2 ind. 
blåmeis1 ind. 
gråspurv- 
bokfink- 
bergirisk- 
grønnfink- 
gråsisik- 
kjernebiter1 ind. 
sivspurv1 ind. 
kråke- 
ravn- 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar