onsdag 22. april 2015

Apriltramp 14. - 16. april 2015

Træntrampere i aksjon: TRØ
Rosiner i pølsa: Grønlandsmåke, kortnebbgås, 
Antall arter: 

Årets tredje tur til Træna i gråspurvens tjeneste fant sted 14 – 16 april.
Kom ut med hurtigbåten onsdag kveld og dro rett til Magnus hvor hvalbiff og en liten øl sto på programmet.


Tok lokalen til Selvær på morgenen for å avlegge spurvene der et besøk. Antall spurv var noe lavere enn sist. Dette skyldtes forekomst av spurvehauk og dvergfalk ifølge de lokale. Det viste seg etter hvert at spurver også hadde migrert til Træna siden jeg var innom sist. 

Ingen spesielle observasjoner ble gjort. Mye grågås, storspove og skjærpiplerke hadde kommet siden sist. Noen linerler, heipiplerker, sandlo og bergirisker var også på plass.

Tilbake på Træna på ettermiddagen ble ei ung grønlandsmåke sett ved kaia sammen med bl.a. et par sildemåker. Inne på øya kom en flokk på 20 kortnebbgås og landet. Første gang jeg ser dem her.


Torsdagen ble viet Husøya i sin helhet. Masse gråspurv selvfølgelig. Disse tok mye av tida, men fikk tatt en liten rundtur for å se etter andre fugler også. Kortnebbgjessene fra i går var fortsatt på plass. Grønlandsmåka var i havna også i dag. Flere sildemåker og mye ærfugl ble notert i området.
Noen titalls rødvingetroster fantes rundt omkring sammen med mye stær og noen gråtrost. Bergirisk og skjærpiplerke fantes også i gode antall. Ei av skjærpiplerkene hadde gul fargering på foten, men jeg fikk ikke lest av koden. Ei av skjærene ble sett, men lokalbefolkningen sier at det fortsatt er to.
Flott vårvær på Træna, men ingen godbiter på fuglefronten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar