lørdag 7. mars 2015

4.- 5. mars 2015 - Marstramp med gode takter

Træntrampere i aksjon: TRØ
Rosiner i pølsa: Tundragås (flavirostris), grågås, krikkand, grønlandsmåker, rødvingetrosters
Antall arter: ?
Dørvær i soloppgang. Foto: TRØ


 
Den offisielle årsaken til Træntrampen var også denne gangen gråspurvjobb for NTNU. Bodde også denne turen hos Magnus, og maten var som vanlig helt fantastisk.

Tok båten til Selvær onsdag morgen. Vakker soloppgang og lite vind på vei utover. En god del toppskarv og havelle å se på sjøen. Fikk etter hvert kontroll på gråspurvene på øya. Mye måker rundt omkring og to ad og ei 2K grønlandsmåke ble observert. I sundet var teistene absolutt på plass. Ca 200 ind ble registrert. Storspove , to skjærpiplerker, en spurvehauk og en krikkandhann bør også nevnes fra Selvær. Var innom Yngvar og han forærte meg en vendehals han hadde liggende i fryseren. Den ble funnet død på Holmen i september 2013.
Rakk en snartur opp til den gamle kirkegården på Træna på kvelden. De tre grågjessene og den unge vestlige tundragåsa var fortsatt ppl.


Husøya og Sanna. Foto: TRØ

Torsdagen var litt gråere enn foregående dag og vinden hadde økt på litt. De aller fleste gråspurvene satt i en kvisthaug ved huset til Harry og Helene, så disse fikk jeg bra kontroll på i løpet av dagen.
Også på Husøya var det grønlandsmåker i farten. En ad og minst en ungfugl ble registrert. Fortsatt bra med stær på øya. 100+ ble notert. To rødvingetroster ble sett ved sykeheimen og noen svarttroster var å se litt her og der. Tosifret antall kjøttmeis og noen færre blåmeis har klart seg gjennom vinteren. Skjærene er visstnok på plass ifølge de lokale, men jeg så de ikke. Sjekka gjessene i dag også, og de var på samme sted som i går.
Yr.no meldte storm mot helga, så jeg ble anbefalt å ta ferja inn kl 1500 for å være sikker på å komme av gårde. Spurvejobben var gjort så jeg reiste da inn til fastlandet. Det var da allerede 18 m/s fra sør ifølge nevnte nettsted.
Kommer tilbake om seks uker. Forventer noen spennende trekkere da.


Krykkje knipsa med mobiltelefon hass TRØIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar