søndag 7. mai 2017

Sur&kald-tramp 4. - 7. mai 2017
Mye gås - både av type grå- og hvitkinn

Træntrampere i aksjon: TKo 
Rosiner i pølsa: sanglerke, ringtrost, tyrkerdue, skjære, hettemåke, ringdue, småspove, heilo
Antall arter: 43
Antall ringmerket: 0
Vind og vær: Vind opp i 17 m/s fra NNØ. 3-7 grader kaldt. Noe sol og noe nedbør.Spontan vårtramp, fremprovosert av ervervsmessige forpliktelser / fornøyelser på Selvær. Ugunstig vær har gjort det hele til en særdeles blandet fornøyelse, noe både antall arter og kvalitet bærer preg av. Absolutt ingenting å nikke anerkjennende til, kanskje med et øøøørlite unntak av sanglerka som menga seg med ei småspove, midt på åkeren til Roger på søndag. De gamle kjenninger, som tyrkerdua og skjæra, har berga over vinteren og holder koken. I tillegg er det gledelig å se at flere rødvingetrost og stær flyr rundt med ring om foten. 

Kort oppsummert; vi ser fram til høsten - DA skal det bli fart i sakene!!!rødvingetrosten er den mest tallrike spurvefuglen i Træna akkurat nå...

...sammen med bergirisken...
gammel tyrkerdue med nye takter; menga seg med sauene hass Roger! 
Hekkefugl eller trekkfugl? Ei enslig ringdue ved grønnfjøsen...
En tjyvradd / tjyvravn knabber et storspoveegg...
...noe storspoven er bare sånn mellomfornøyd med!
rødvingetrostkunst
mye padde i dammen ved Ungdomshuset
Øyriket mobilisert til åpning av Træna Arctic Fishing på Selvær - suverent overnattingstilbud både for fiske- og fugleentusiaster. 
Træna international airport er pløyd opp og forvandlet til international birdport; vi har endelig fått svartåkeren vi har ønsket oss. Denne kan bli produktiv til høsten!
...ringtroster har allerede tatt åkeren i bruk.
Stær med fjærIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar